Frequently Asked Questions

Wat is een NIE en heb ik er een nodig?

NIE staat voor Número de Identidad de Extranjero. Het is een fiscaal nummer dat wordt uitgegeven aan buitenlanders in Spanje die transacties willen uitvoeren, en u heeft meestal een NIE nodig om een bankrekening te openen. For further information on NIE’s please click here.

Moet ik een advocaat gebruiken?

Aangezien u verplicht bent om een juridisch bindend document te ondertekenen wanneer u een woning koopt, raden we u altijd aan om de diensten van een lokale advocaat te raadplegen om u te adviseren. Uw advocaat kan ook belangrijke precontractuele of aankooponderzoeken uitvoeren en zal bekend zijn met het lokale systeem dat betrokken is bij de aankoop van onroerend goed. We geven u graag aanbevelingen voor lokale gerenommeerde advocaten. Please click here for more information on the function of the lawyer in Spain in property transactions.

Moet ik een Spaanse bankrekening openen?

Ja, een Spaanse rekening is verplicht bij de aankoop van onroerend goed in Spanje. Net als thuis zijn Spaanse banken ook verplicht om hun klant te kennen voordat ze een bankrekening openen, dus behoudens beperkte uitzonderingen, moet u de bank persoonlijk bezoeken om een bankrekening te openen. Zelfs als u uw advocaat machtigt om dit te doen, zal een advocaat normaal gesproken geen bankrekening kunnen openen zonder dat u als cliënt aanwezig bent.

Is er een enquête nodig?

We raden u altijd aan een onderzoek uit te voeren van het onroerend goed dat u koopt om u gemoedsrust te geven met betrekking tot de structuur. Een onderzoek kan ook mogelijke problemen met het onroerend goed aan het licht brengen en u helpen beslissen of u door wilt gaan met de aankoop, of dat u misschien wat werk aan het onroerend goed moet doen nadat u het hebt gekocht. We kunnen u aanbevelingen geven voor lokale gerenommeerde landmeters.

Wat is het aankoopproces in Valencia, Spanje?

Reservering

Zodra u uw woning heeft gevonden, is de volgende stap het ondertekenen van een reserveringscontract. Dit is een eenvoudig contract dat als enige doel moet hebben om het onroerend goed van de markt te halen, zodat precontractuele onderzoeken door uw advocaat kunnen worden afgehandeld.

De reservering vermeldt de prijs die u betaalt, hoe u betaalt en het tijdschema voor de transactie. De gemiddelde termijn voor het voltooien van een aankoop van onroerend goed in Valencia zonder hypotheek is ongeveer zes weken.

 

De aanbetaling betalen

Zodra de reservering is ondertekend, kunt u uw aanbetaling overboeken naar uw advocatentegoedrekening klantaccount. In tegenstelling tot de meeste makelaars, wordt uw aanbetaling, afhankelijk van de voorwaarden in de overeenkomst, niet overgedragen aan de verkopers totdat u het koopcontract ondertekent. Dit is een belangrijke onderscheidende factor die u robuuste bescherming biedt terwijl we de juridische en stedenbouwkundige status van het onroerend goed voor u controleren. Afhankelijk van de omstandigheden van de transactie verdient het de voorkeur dat de reserveringsperiode niet langer is dan twee weken om de aankoop veilig te stellen door middel van ondertekening van een arras-contract.

 

Arras-contract (aankoopcontract)

Het wordt aanbevolen dat u zo snel mogelijk overgaat tot het ondertekenen van een arras-aankoopcontract om uw aankoop veilig te stellen. Zodra het arras-contract is ondertekend, wordt de aanbetaling vrijgegeven aan de verkopers en betaalt u het saldo van 10% van de aankoop van het onroerend goed, opnieuw rechtstreeks aan de verkoper. Als u zich zonder geldige reden terugtrekt, verliest u uw aanbetaling. De verkoper wordt afgeschrikt om zich terug te trekken uit het contract door de arras-boeteclausule die hem of haar verplicht om de aanbetaling terug te geven en hetzelfde als compensatie – dit is een zeer effectieve manier om gazumping te voorkomen en de transactie te richten op voltooiing.

 

Oplevering bij de notaris

Uw aankoop zal bij de notaris worden afgerond met de ondertekening van de openbare akte die bekend staat als een escritura. U kunt persoonlijk aanwezig zijn of ons als uw advocaten machtigen om aanwezig te zijn via een volmacht. Het geld moet vooraf worden overgemaakt naar een Spaanse bankrekening die op uw naam staat. Betaling bij de notaris geschiedt door middel van een bankwissel die pas in ruil voor sleutels wordt overhandigd nadat de aktes door u en de verkopers bij de notaris zijn ondertekend.

 

Registratie van aktes in het eigendomsregister

Zodra u de aktes ondertekent, wordt u eigenaar van het onroerend goed. De aktes worden dan ter registratie opgestuurd. Dit proces duurt ongeveer zes weken.

 

Enquête

Wij adviseren onze klanten om een ​​onderzoek te laten uitvoeren op het onroerend goed dat u koopt. Wij kunnen u hiervoor in contact brengen met vertrouwde professionals. De enquête moet zorgvuldig worden ingevuld en beoordeeld voordat u het privécontract ondertekent. Indien gewenst kunnen wij persoonlijk met de landmeter aanwezig zijn. In elk geval zullen we proberen om opheldering te brengen en ervoor te zorgen dat eventuele twijfels die u hebt, tijdig worden opgelost. Het wordt aanbevolen om de enquête zo vroeg mogelijk in de transactie in te vullen.

 

Taxatie voor hypotheekfinanciering

Als u van plan bent om met een Spaanse hypotheek te kopen, moet u, indien mogelijk, uw financiering rond hebben voordat u op zoek gaat naar uw Spaanse woning. Hoewel we het reserveringscontract kunnen onderwerpen aan de goedkeuring van een hypotheek, is een dergelijke termijn niet geldig in een arras-contract. Ervan uitgaande dat u de “duim omhoog” van een Spaanse bank heeft, moet u het onroerend goed laten taxeren door een taxatiebedrijf dat is erkend door uw bank. Nogmaals, het is aan te raden om de taxatie tijdens de reserveringsperiode te laten plaatsvinden.

Wat is een Spaans "Gouden Visa" en hoe krijg ik er een?

Dit is een initiatief van de Spaanse regering waardoor niet-EU-burgers met een investering van € 500.000 of meer in Spaans onroerend goed een verblijfsvergunning kunnen krijgen. Het is echter onderworpen aan algemene voorwaarden. Please click here to see an article about the Golden Visa.

Hoe lang duurt de aanvraagprocedure voor het Gouden Visum?

Gemiddeld minder dan twee maanden.

Is het mogelijk om een hypotheek aan te vragen bij een investering van € 500.000 in Spaans onroerend goed?

Ja, maar alleen over het eigen risico boven de € 500.000.

Volgens de wet moet de eerste € 500.000 onbezwaard zijn. Dat wil zeggen dat de eigenvermogensdrempel vrij moet zijn. Het eigen risico kan indien nodig gefinancierd worden met een hypothecaire lening.

Het is ook mogelijk om de € 500.000 te financieren met een geldverstrekker, zolang deze buiten de EU is gevestigd. Dit kan echter een lastig proces zijn.

Kan ik gebruik maken van de openbare gezondheidszorg in Spanje?

Nee. Het Golden Visa-programma is voor niet-EU-ingezetenen die hun eigen particuliere ziektekostenverzekering hebben.

Is het mogelijk om via een bedrijf te investeren in Spaans onroerend goed?

Technisch gezien wel, maar er zijn bepaalde criteria waaraan u moet voldoen om in aanmerking te komen. Het kan de moeite waard zijn om contact op te nemen met een advocaat in Spanje die gespecialiseerd is in verblijfsrecht om advies in te winnen.

Als ik een Gouden Visum krijg, word ik dan automatisch fiscaal inwoner van Spanje? Ik betaal belasting in mijn eigen land en hou niet van het geluid van het betalen van nog meer belasting in Spanje.

Nee, uw aanvraag voor een Gouden Visum staat volledig los van uw fiscale woonplaats. Dit is ideaal voor gezinnen die willen genieten van een Europese levensstijl, terwijl de belangrijkste investeerder voor werk naar andere landen reist en zijn hoofdzaken buiten Europa heeft.

Als u echter meer dan 183 dagen per jaar op Spaans grondgebied doorbrengt, wordt u fiscaal inwoner van Spanje.

Neem gerust contact op met ons team van Found Valencia als u meer informatie wilt over hoe een aankoop van onroerend goed u kan helpen bij het verkrijgen van een Spaans Gouden Visum.

Kan ik renoveren en bouwen?

Found Valencia kan u helpen met alle aspecten van bouw, renovatie, interieurontwerp en projectmanagement. Ook kunnen wij alle aspecten van u regelen, zoals het aanvragen van lokale bouwvergunningen en werkvergunningen.

Hoe kunnen we helpen?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur cing elit. Suspe ndisse suscipit sagittis leo sit met condime ntum esti laiolainx bulum iscipit sagittis leo sit met con ndisse su

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur cing elit. Suspe ndisse suscipit sagittis leo sit met condime ntum esti laiolainx bulum iscipit.

Do you want to know
more about these questions?

GDPR Consent. By sending this form we understand that you give us explicit consent to store your personal information in order to reply to your enquiry. We will NOT send you commercial information unless explicitly requested in your message. Your information will not be shared. Please read our Privacy Policy.

Vergelijken