Bel ons (+34) 96 344 77 74
Te Koop
Nieuws
1.900.000€

Historisch paleis uit de 13e eeuw in Xativa,Valencia

4
Bedrooms
4
Bathrooms
850 m2
Size
950 m2
Area
FC2030417
Reference
Key features of this Villa's en landhuizen
Airconditioning Bergruimte Buiten BBQ Easy access to amenities Easy access to schools (private/public) Emergency services in area Excellent motorway access Garage Gastenverblijf Glasvezel internet Good access roads Mogelijkheid voor rolstoelgebruikers Omheind terrein Outdoor dining areas
Everything you need to know about this Villa's en landhuizen for sale

Op een uur van Valencia, in het oude centrum van de moderne stad Xativa, in het hart van deze complete stad, ligt dit prachtige luxe huis. Het pand is gevestigd in een voormalig klooster van de orde van de Trinitariërs, gesticht door Jaime I in de 13e eeuw en volledig gerenoveerd door de eigenaren.

Dit exclusieve pand heeft 950 m² verdeeld over verschillende architectonische stukken die rond een centrale binnenplaats zijn gebouwd.

De toegang tot dit spectaculaire bouwwerk vindt plaats via de centrale binnenplaats, door de originele boogpoort van waaruit de koetsen uit die tijd binnenkwamen. Eenmaal op de binnenplaats hebben we op hetzelfde niveau toegang tot een eetzaal of een open ruimte die ideaal is voor grote bijeenkomsten, een gymnastiekzaal met grote ramen, een biljart- en speelzaal, een functionele opslagruimte van 70 meter met badkamer en een solariumterras.

Aan de andere kant komen we via een prachtige handgemaakte Valenciaanse betegelde trap in het hoofdgebouw. Vanuit de imposante hal kunt u de omvang van de originele hoge plafonds met houten balken, de Nolla mozaïekvloeren en de ongelooflijk gerestaureerde houten deuren met glas-in-loodramen en lateien uit die tijd waarderen. Deze verdieping herbergt een prachtige woon-eetkamer met drie balkons met uitzicht op de straat, een zeer grote volledig uitgeruste keuken, een aangename woonkamer ook met een balkon en een badkamer. Vanuit de keuken is er toegang tot een terras met uitzicht op de centrale binnenplaats waar zich de barbecueplaats bevindt, met bijkeuken en berging, jacuzzi en solarium.

De tweede verdieping is verdeeld in een bibliotheekruimte met balkon met uitzicht op de straat, drie tweepersoons slaapkamers, waarvan twee ook met balkon, een functionele wasruimte, een badkamer en een complete master flat die de hoofdslaapkamer met en-suite badkamer en een grote kledingkast of kleedkamer omvat. Vanuit een van de kamers is er toegang tot een grote zolderruimte op de bovenverdieping.

Het pand bewaart elementen van grote historische en architectonische waarde, waaronder de nolla mozaïekvloeren, de originele lateien, bogen en originele deuren die volledig zijn gerestaureerd, de originele handgemaakte tegels, de hoge plafonds met massief houten balken, gedecoreerd pleisterwerk en nissen en een prachtige originele fontein in de patio. Het pand heeft verwarming door middel van aardgasradiatoren en houtketel, gekanaliseerde warme/koude airconditioning door het hele huis en in de gym- en speelruimte door split, PVC ramen met dubbele beglazing in Engelse stijl, decoratieve glas-in-loodramen, muziek via leidingen, hydraulische lift met grote capaciteit voor mensen met beperkte mobiliteit, massief houten interieurbetimmering en garage voor meerdere voertuigen.

Xàtiva werd in 1982 uitgeroepen tot Historisch-Artistiek Gebied, vanwege de monumentale rijkdom van zijn oude wijk in het algemeen, en vanwege de bijzondere betekenis van zijn meest emblematische monumenten, die ook zijn uitgeroepen tot Gebied van Cultureel Belang.

Tot de meest representatieve monumenten behoren: het kasteel, met overblijfselen uit verschillende periodes; de collegiale kerk van Santa María (16e-20e eeuw); het Hospital Mayor de Pobres (15e-16e eeuw); de kapellen van San Félix (13e eeuw); van San José (18e eeuw) en van Santa Ana (16e eeuw); de kerk van San Pedro de la Cruz (16e eeuw); de kerk van San Pedro de la Cruz (16e eeuw); de kerk van San Pedro de la Cruz (16e eeuw); de kerk van San Pedro de la Cruz (16e eeuw). XVI eeuw); de kerk van San Pedro (XVII eeuw); de kerk van San Francisco (XIV eeuw); de gotische deur van de Trinitariërs (XV eeuw), het geboortehuis van Paus Alexander VI (XVI eeuw); het Huis van Alarcón (XVIII eeuw) of talrijke stedelijke paleizen van de adel van Setabrië, uit verschillende periodes.

 

Vergelijken

Share this property

o